Чорна тріска з соте з солодкого перцю і пюре з білої квасолі.

Чорна тріска, що видобувається на Алясці, дика, екологічно чиста риба. Завдяки високому вмісту жиру, її можна готувати різними способами, не побоюючись пересушити. Її можна подати сирою, збризнувши соком лимона або лайма, обсмажити на грилі або на сковороді, делікатно запекти в духовці або потомити в олії. Ми підібрали рецепт з чорною тріскою та смачним овочевим соте з перцю та пюре з білої квасолі.

Інгредієнти (4 порції):

  • 4 філе чорної тріски на шкірі, вагою по 120 г кожне
  • 1 зубчик часнику
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 жовтий солодкий перець
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 120 мл білого вина
  • 1 ст. л. каперсів
  • 180 мл курячого бульйону
  • 5-7 гілочок петрушки
  • сік 1 лимона
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. вершкового масла

Для гарніру:

  • 420 г відвареної білої квасолі (можна консервовану)
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 1-2 ч. л. білого винного оцту
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Прогріти духовку до 230 °С. Дно форми запікання з низькими бортиками застелити папером для випічки.
  2. Червоний та жовтий перець очистити, нарізати тонкою довгою соломкою. Часник подрібнити. Листя петрушки відокремити від стебел.
  3. Філе чорної тріски приправити сіллю та перцем.
  4. У просторій сковороді розігріти на сильному вогні 2 ст. л. оливкової олії. Обсмажити філе на сильному вогні з обох боків, по 2 хвилини з кожного боку, до скоринки. Перекласти в підготовлену форму і запікати в духовці 3-5 хвилин, доки філе стане матовим всередині. Дістати з духовки, прикрити фольгою та тримати у теплі до подачі.
  5. У тій же сковороді, де смажилася риба, розігріти 2 ст. л. оливкової олії, додати часник, готувати 1 хвилину на середньому вогні, до прозорості. Додати солодкий перець, приправити паприкою, перемішати та готувати на середньо-сильному вогні до м’якості перцю, 2 хвилини. Влити біле вино та бульйон, довести до кипіння та уварювати на повільному вогні 2-3 хвилини. Додати курячий бульйон, каперси, петрушку та лимонний сік. Готувати 2-3 хвилини після закипання. Вмішати вершкове масло і приправити сіллю і перцем за смаком.

Для приготування гарніру прогрійте відварену квасолю з невеликою кількістю води та чебрецем. Розім’яти в грубе пюре, приправити сіллю, перцем та оцтом на смак. На тарілку викласти пюре із квасолі, на нього – філе. Гарніруйте соте з перцю.

#askforalaska #alaskaseafood #eatAlaska

0