Чорну тріску з глибоких вод північної частини Тихого океану вважають однією з найсмачніших риб. Назва ” тріска ” оманлива: зі звичною нам тріскою її ріднить тільки колір м’яса. У чорної тріски, незважаючи на назву, біле, ніжне, жирне м’ясо з багатим смаком. Професійні кухарі старанно вибирають рецепти приготування чорної тріски. Її смак має солювати, домінувати у блюді, а соуси та гарніри покликані лише підкреслити його. Пропонуємо спробувати чорну тріску у поєднанні з імбирно-чесночним соусом.
Інгредієнти (4 порції):
- 4 філе чорної тріски на шкірі, кожне вагою по 120 г
- 60 мл соєвого соусу
- 60 мл портвейну
- 2 зубчики часнику
- шматочок імбиру завдовжки 1-2 см
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. кунжутної олії
- 1-2 ч. л. коричневого цукру
- 1-2 ч. л. соку лайма чи лимона
Приготування:
- Імбир очистити та натерти на дрібній тертці, часник очистити та дрібно нарізати або видавити через прес.
- У скляному або пластиковому контейнері змішати зелену цибулю, часник, імбир, соєвий соус, портвейн, цукор та сік лайма. Завантажити філе чорної тріски, перевернути, щоб вона покрилася маринадом з усіх боків, закрити плівкою і залишити в холодильнику на 1-1,5 години. За цей час бажано 1-2 рази перевернути філе.
- Розігріти духовку на максимум. Простору сковороду із антипригарним покриттям розігріти на сильному вогні. Додати олію. Дістати філе з маринаду, дати стекти. Маринад зберегти! Обсмажити філе на середньо сильному вогні не більше 3 хвилин. Перекласти в чисту форму з антипригарним покриттям та поставити в духовку на 3-5 хвилин.
У сковороду, де смажилася риба, перелити маринад, додати кунжутну олію та уварити на сильному вогні без кришки, доки маринад не набуде консистенції густого сиропу. Акуратно перекласти філе на підігріті тарілки, полити соусом зі сковороди. Подавати з відвареною молодою картоплею, посипавши кунжутом.
#askforalaska #alaskaseafood #eatAlaska