Різотто з чорною тріскою та шафраном

Різотто з чорною тріскою та шафраном

Рецепт від нашого партнера Інституту маркетингу морепродуктів Аляски Alaska Seafood Marketing Institute .

У м’ясі чорної тріски, що видобувається на Алясці, міститься багато жирних кислот омега-3, що робить цю рибу чудовим джерелом високоякісного білка і дуже смачним продуктом.

Пропонуємо спробувати різотто з аляскинською чорною тріскою та шафраном

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4×150 г філе аляскинської чорної тріски
  • 900 мл гарячого овочевого бульйону
  • 225 г рису для різотто
  • 4 цибулини, очищені та дрібно порубані
  • 1 подрібнений зубчик часнику, 2 ст. л. оливкової олії
  • 150 мл білого сухого вина
  • 150 мл молока
  • 1 лавровий лист, щедра щіпка шафрану, сіль та мелений чорний перець
  • 4 ст. л. натертого пармезану
  • 75 г замороженого дрібного зеленого або городнього горошку, попередньо розмороженого
  • листя базиліка для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Додайте шафран до гарячого овочевого бульйону і дайте настоятися. Тим часом починайте готувати різотто. Розігрійте оливкову олію у великому сотейнику або сковороді з антипригарним покриттям, потім додайте рис. Готуйте на маленькому вогні близько 2 хвилин, помішуючи, поки рис стане блискучим (але не коричневим!).
  2. Додайте цибулю та часник, потім влийте біле вино і дайте покипіти кілька секунд. Додайте 2 повні ложки бульйону. Перемішайте і залиште кипіти на середньому вогні 15-20 хвилин, поступово додаючи бульйон, що залишився, поки рис не стане м’яким.
  3. За 10 хвилин до готовності різотто почніть готувати рибу. Покладіть філе в неглибокий ковшок, додайте молоко, лавровий лист і 150 мл окропу. Злегка приправте. Накрийте кришкою і дайте покипіти на повільному вогні 6-8 хвилин до готовності риби. Філе повинне легко розшаровуватися за допомогою виделки.
  4. Додайте пармезан та горошок у різотто, акуратно перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком. Подавайте різотто з рибою, прикрашеною листям базиліка.

Порада: щоб отримати ніжне різотто, вибирайте італійський рис арборіо або карнаролі.

#askforalaska #alaskaseafood #eatAlaska

0