Рецепт від нашого партнера Інституту маркетингу морепродуктів Аляски – Alaska Seafood Marketing Institute .
У м’ясі чорної тріски, що видобувається на Алясці, міститься багато жирних кислот омега-3, що робить цю рибу чудовим джерелом високоякісного білка і дуже смачним продуктом.
Пропонуємо спробувати різотто з аляскинською чорною тріскою та шафраном
Інгредієнти на 4 порції:
- 4×150 г філе аляскинської чорної тріски
- 900 мл гарячого овочевого бульйону
- 225 г рису для різотто
- 4 цибулини, очищені та дрібно порубані
- 1 подрібнений зубчик часнику, 2 ст. л. оливкової олії
- 150 мл білого сухого вина
- 150 мл молока
- 1 лавровий лист, щедра щіпка шафрану, сіль та мелений чорний перець
- 4 ст. л. натертого пармезану
- 75 г замороженого дрібного зеленого або городнього горошку, попередньо розмороженого
- листя базиліка для прикраси
Спосіб приготування:
- Додайте шафран до гарячого овочевого бульйону і дайте настоятися. Тим часом починайте готувати різотто. Розігрійте оливкову олію у великому сотейнику або сковороді з антипригарним покриттям, потім додайте рис. Готуйте на маленькому вогні близько 2 хвилин, помішуючи, поки рис стане блискучим (але не коричневим!).
- Додайте цибулю та часник, потім влийте біле вино і дайте покипіти кілька секунд. Додайте 2 повні ложки бульйону. Перемішайте і залиште кипіти на середньому вогні 15-20 хвилин, поступово додаючи бульйон, що залишився, поки рис не стане м’яким.
- За 10 хвилин до готовності різотто почніть готувати рибу. Покладіть філе в неглибокий ковшок, додайте молоко, лавровий лист і 150 мл окропу. Злегка приправте. Накрийте кришкою і дайте покипіти на повільному вогні 6-8 хвилин до готовності риби. Філе повинне легко розшаровуватися за допомогою виделки.
- Додайте пармезан та горошок у різотто, акуратно перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком. Подавайте різотто з рибою, прикрашеною листям базиліка.
Порада: щоб отримати ніжне різотто, вибирайте італійський рис арборіо або карнаролі.
#askforalaska #alaskaseafood #eatAlaska